Tuesday, April 5, 2011

bila kita dikhianati...

aku post entry kali ni memang dengan niat nak melepas gerammm..aku tak tahu sampai bila aku boleh bersabar dengan sumer benda ni..dengan apa yang telah dan sedang aku alami..

aku ingat, kerja kat tempat baru ni ok dan aku tak perlu alami benda yang sama..rupa2nya lebih teruk dari itu..orang yang aku anggap sebagai adik menjaja cerita dan mengkhianati aku dari belakang..orang yang aku anggap adik,susah tak de duit gaji nak makan,dan aku tolong dia belikan makanan menikam aku dan mengkhianati aku dalam diam..


apa dosa aku pada kau??apa salah aku pada kau??

aku sendiri tertanya-tanya dan aku sendiri tak tahu hujung panggkal..salah kah kalau aku buat kerja aku dengan tekun sebab aku tak nak kerja tu tertangguh??salahkah aku buat kerja cepat2 supaya aku boleh balik on time??salah kah kalau aku tak lepak dengan korang sebab kerja aku banyak??

apa perasaan korang bila korang masuk bilik yang korang selalu lepak2 then sumer orang pandang korang macam nak makan korang,sedangkan korang tak tahu apa2?


apa perasaan korang bila korang tegur orang2 tu,orang2 tu pandang macam kenapa ko tegur aku haaa???dah la tu menyahut kasar giler2??

apa perasaan korang bila korang diperli2 anak emas boss sedangkan korang bukan pun rapat dengan boss??


aku tak mengungkit apa2..tapi aku rasa apa yang aku dah buat untuk diorang dah cukup untuk aku kumpul dan katakan bahawa,diorang sendiri terhutang budi dengan aku..aku tak mintak apa,cukup la sekadar sama2 la kita jaga sesama kita..kt dah macam adik-beradik..kerjasama la wat apa2 kerja..susah sangat ke???atau sebenarnya mengkhianati dan memburukkan orang lain tu baik pada pandangan....

entah la..aku pun tak tahu sampai bila aku masih boleh bersabar..aku tak kan sesekali khianati orang2 yang aku sayangi apatah lagi sahabat2 aku..tapi,kenapa orang lain boleh buat kat aku macam tuh???kenapa???kenapa???kenapa???

No comments: